Etsi
  • joakimpyttynen

Karhu-viestin ennakko

Tulevana lauantaina juostaan legendaarinen Karhu-viesti 42. kerran. Lähtöpaikkana pitkällä matkalla on Rauman tori ja maali sijaitsee Porin Karhuhallissa. Matkaa kertyy kaikkineen noin 50 km, joka jakautuu seitsemään osuuteen. Yksittäisten osuuksien pituudet vaihtelevat välillä 5,0 – 10,5 km. Paljon kuulee puhuttavan kestävyysjuoksun katoavasta kansanperinteestä ja siinä katsannossa juurikin Karhu-viesti on tapahtuma, joka pitää takavuosien maantieviestien lippua ilahduttavasti korkealla. Monet vuosikymmeniä juosseet puhuvat Karhusta suurella arvostuksella ja pidetään kunnia-asiana olla mukana pitämässä perinnettä yllä.

Karhu-viestin lähtökiihdytystä

Eikä lainkaan suotta. Kaikessa karuudessaan, lopulta kuitenkin juostaan 50 km maantienlaitaa, viestimuotoinen tapahtuma on piristävä poikkeus hölkkäharrastajien vuosikalenterissa ja juuri joukkueena tekeminen on Karhu-viestin paras puoli. Tämä on myös paikka, jonne monet Suomen huiput kerääntyvät vuosittain kevätkuntoa testailemaan. Tapahtumassa on paljon samaa kuin Jukolan viestissä: huiput ja harrastajat ovat samalla lähtöviivalla ja joukkuemuotoisen kilpailun vuoksi tapahtumasta on tullut monille jokavuotinen perinne.


Vuosi 2019 on Mustalle Neliölle historiallinen monessakin mielessä, mutta tulee myös olemaan ensimmäinen kerta Karhu-viestissä. Joukkueessa ovat mukana ja alustava juoksujärjestys on: Toni Seppälä, Timo Manninen, Jussi Laimio, Joakim Pyttynen, Markku Laimio, Mikko Myöhänen, Joni Hiltula. Taktiikkakin joukkueelle on jo kehitetty: se on luonnollisesti täysillä!


Jos täysillä tarkoittaa sitä, että saattaisimme pysyä Hämeenlinnan Tarmon poikien vanavedessä, niin olisi heitä toki kiva kiusata mahdollisimman pitkään. Tänä vuonna tarmolaiset juoksevat nimellä RC Wirtanen ja joukkueen kapteenina toimii ikijuoksija Kari Virtanen, joka allekirjoittaneenkin ensimmäistä kertaa sai houkuteltua Karhu-viestiin vuonna 2014 ja siitä alkaen olen tuolla juossut joka vuosi. Toinen erityisessä tarkkailussa oleva joukkue on Viasveden Maratonklubi, jonka toisessa joukkueessa juoksee myös Musta Neliön jäsenyyden omaava Marko Toivo. Tsemppiä Markolle ja Viasveden porukoille viestiin.


Näin joukkueenjohtajan ominaisuudessa täytyy sanoa, että olen enemmän kuin innoissaan mahdollisuudesta päästä Musta Neliön joukkueella juoksemaan. Ehdottomasti tärkein tavoite on se, että koko jengillä olisi onnistunut kisareissu ja saadaan tästä monivuotinen perinne Musta Neliön kisakalenteriin. Kaikki näyttää tältä osin hyvältä sääennusteita myöten: viimeisimmän ennusteen mukaan lauantaina on aurinkoista, kymmenisen astetta plussaa ja etelänpuoleiset virtaukset ovat juurikin suotuisat tällä reitillä.Joukkueen ennakkotunnelmia voi lukea monella tavalla, mutta ikuisena optimistina laitan pari korviin kantautunutta orastavaa ongelmaa kisan tuoman timantinkovan ennakkolatauksen piikkiin: kiristelevä reisi ja kaktus kurkussa tietävät siis hyvää kisaa ;)


Aiomme juosta suurella sydämellä ja Musta Neliön motto kirkkaana mielessä: kaikki ja ei mitään!


43 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki