Etsi
  • joakimpyttynen

Kesäyö Kangasalla

Päivitetty: 28. kesäk. 2019

Palataan vielä hetkeksi Jukolan viestin tunnelmiin. Kyseessä oli Mustan Neliön viides Jukola ja taas oltiin isommalla porukalla kuin koskaan ennen. Joukkueen kasvu ei tietysti ole mikään itseisarvo, mutta kuvastaa mielestäni hyvin porukan yhteishenkeä, kun mukaan halutaan aina uudestaan. Ja otetaan kaverikin mukaan :)


Ja mikäs tuonne on lähtiessä, kun puitteet ovat kaikin puolin kohdallaan. Keskelle metsää on rakennettu kokonainen kylä pelkästään suunnistajia varten. Ravintolat, kaupat, saunat ja kaikki. Majoituksena oli tälläkin kertaa armeijamallin puolijoukkueteltta, nyt jo tosin 2 kpl, että kaikki mahduttiin. Teltoissa oli miellyttävän pehmeä makailla, kun retkipatjan sai asetella kohtuu pitkän heinikon päälle.Lauantaina iltapäivästä starttasi Venlojen viesti, jossa Musta Neliö oli toista kertaa mukana. Joukkueen tapaaminen oli teltoilla, jossa punottiin hyvät sotasuunnitelmat. Ainoa pieni takaisku oli tullut jo etukäteen ankkurin flunssan myötä. Toipilaalle päätösosuus varmasti olikin kova urakka, mutta suurella sydämellä sieltä tultiin maaliin ja joukkue upeasti sijalle 983.


Illan mittaan loppujen joukkueiden jäsenet saapuivat paikalle yön ja seuraavan aamun Jukolan viestiä varten. Sopivaa jännitystä oli ilmoilla, mutta kaikki oli kunnossa ja luottavaisena voitiin odotella viestin alkua ja viettää aikaa yhdessä.
Tasan klo 23 ensimmäisen osuuden valomato pääsi matkaan ja alkoi legendaarinen Jukolan yö. Kilpailun kuluessa päähuomio on osuuksien etenemisessä ja omaa vuoroaan odottavista suurin osa yrittää nukkua ainakin jonkun aikaa.


Helppoa se ei ole ja ainakin joukkueen manageri valvoo suosiolla koko yön väliaikoja seuraten ja toki myös omaan suoritukseen keskittyen. Tällä kertaa se oma osuus oli nelonen ja oli todella hieno päästä metsään aamun koittaessa hyvästä asemasta. Kuten yleensä suunnistaessa, menohaluja olisi ollut hiukan enemmän kuin lajitaidot antavat myöten. Mutta tällä kertaa malttia oli kenties juuri sopivasti, kun isoja koukkuja ei tullut. Loppukiriinkin jäi hieman voimia ja oli mahtava lasketella maaliin, kun katsomosta joukkuekaverit kannustivat äänekkäästi :)


Ylipäätään MusNe:n joukkueiden suoritukset olivat todella mahtavia. Kertonee paljon, kun lähtönumerot olivat 582, 1927, 1498 ja 1886. Ja maaliin tultiin sijoilla 403, 1115, 1091 ja 1450. Näillä lähtönumeroilla on todella hienoa lähteä ensi vuoden viestiin, kun kaikki joukkueet pääsevät matkaan lähempää letkan kärkipäätä.


Yksi erityinen jännityksen aihe oli, että pääseekö ykkösjoukkue vaihtamaan ankkurin matkaan ennen aamun yhteislähtöä. Tämä oli todella lähellä, mutta jäi vielä ensi vuoteen 3min ja 4sek erolla.


Näin joukkueenjohtajana voin todeta, että oli aivan paras palkinto nähdä viestin jälkeen pelkkiä iloisia ilmeitä teltoilla. Viime vuoden puolella alkanut joukkueiden kasaaminen ja käytännön asioiden hoitaminen on kohtuu suuri urakka, mutta kuitenkin aina viestin jälkeen on helppo todeta, että tällaisten kokemusten vuoksi kannattaa ehdottomasti hieman puuhastella. Suuri kiitos mukana olleille, ootte aivan mahtavia :)


Ja niinkuin suunnistukseen kuuluu, jälkipelit ovat käyneet kuumina. Reitinvalinnat herättävät aina kysymyksiä. Pummeja on hauska ihmetellä. Ja tarkastella väliajoista kuinka on pärjännyt missäkin kohtaa rata. Tästä riittää hupia pitkäksi aikaa.
100 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki