Etsi
  • joakimpyttynen

Kovaa peliä korttelirasteilla

Suomen talvi asettaa haasteita suunnistuksen harrastamiselle. Mutta onneksi on sentään rogaining-tapahtumia ja korttelirastit. Tätä kirjoittaessa Mustan Neliön iskujoukko Make, Jussi ja Onni ovat parhaillaan Nuuksiossa 3 tunnin rogainingissa. Jussi lupasi laatia raporttia retkeltä ja sitä odotellaan innolla.


Omalta osalta päivän liikunta-annos täyttyi korttelirastien 7 km radalla. Karhu-viesti siintää reilun kuukauden päässä ja tämä oli yleisurheilun hallikauden jälkeen eka maantielle tähtäävä treeni. Ja samalla hyvä reitinvalintaharjoitus sekä talvitauon jälkeen tuntumaa juoksemiseen kartan kanssa.


Lähtöpaikka oli tällä kertaa Pullerilla eli alle kilsan päässä kotiovelta. Oli jopa niin lähellä, että piti kurvailla ensin ihan eri suunnalle, jotta sai sopivan 4 km alkuverkkaa koneeseen ennen starttia. Tarkoitus oli lähteä tekemään "rennonkovaa" vauhtikestävyysharjoitusta. Mutta olihan toki tiedossa, että pelkän kovan puolelle tehot tuppaavat karkaamaan, kun tietää monta tuttua olevan samalla radalla :)


Heti alussa kävi selväksi, että nastat olisi olleet hyvä tossuvalinta. Mutta kun ei niillä ole kiva juosta, niin kotiin jäivät tälläkin kertaa. Liukkaalla sutiminen verotti vauhtia aika monessa kohtaa. Ja muutamien "tilanteiden" jälkeen tuli lopulta yhdet kunnon ukemit Ojoisten luistelukentän kulmilla. Jalat lähti alta ja matka pysähtyi hetkeksi asfalttiin olkapään, lonkan, kyynärpään ja polven kautta. Taisi käydä hyvä tuuri, kun tuli vain pintaruhjeita ja pari reikää vaatetukseen. Ja matka jatkui loppuun parin sekunnin ihmettelyn jälkeen.

Korttelit ovat helppoa suunnistusta, mutta kilsavauhtiin vaikuttavat kuitenkin monet asiat kuten suunnanmuutokset, jarrutukset, kiihdytykset, hankalammat maastonkohdat jne. Siksi näistä on aina hankala tulkita juoksukuntoa. Ihan hyvältä juoksu kuitenkin tuntui ja se on pääasia.


Tuolta voi käydä vilkaisemassa reitinvalintoja:

https://connect.garmin.com/modern/activity/3427590192?share_unique_id=7


62 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki