Etsi
  • jussilaimio

Roga rulettaa - Nuuksion talvipäivä 2019

Tänään osallistuimme miehet 3 h (Onni Laimio, Markku Laimio ja Jussi Laimio - Mustaneliö 3) sarjaan ja startti oli Nuuksio hotellin edestä. Sieltä samasta paikasta starttasin aikoinaan omaan ekaan rogaani - 8h sarjaan ja niinkin hurjassa seurassa kuin Tonin ja Mikon kanssa. Nyt pääsin hieman helpommalla.


Lauantainaamu alkoi erittäin hyvissä merkeissä noin -4 astetta ja aurinko paistoi sekä linnut visertivät. Kevättä selvästi ilmassa. Onni oli tullut meille Tuusulaan jo edellisenä iltana että ei tarvitse lähteä Riabackenista liian aikaisin ajelemaan kohti etelää. Illalla tavaroiden tarkistus ja pakkaaminen. Joukkueen sisällä keskustelua tuli lähinnä siitä, että tarvitseeko pitkät kalsarit vai ei. Mä (Jussi) en ottanut, mutta Make ja Onni varmistelivat ja lähtivät pitkillä. Mun valinta osoittautui loistavaksi, tosin ei Onni ja Makekaan valittanut, että olisi ollut liikaa päällä.


Itse kisapaikalle mentiin oikeaoppisesti yhdellä autolla eli nappasimme Maken kyytiin matkalta.


Kisapaikalla järjestelyt toimivat hyvin ja kartat saatiin 9:00. Kolmen tunnin lenkin suunnittelu meni nopeasti ja ehkä jopa "liian" ruutiinilla. Make analysoi jälkeen päin että huomattavasti parempiakin pisteitä olisi ollut tarjolla suht samoilla kilsoilla. Tästä lopussa yksi versio.Suunnittelun jälkeen aikaa jäi vaikka kuinka joten käytiin kaffella (Onni otti kaffen) hotellin kahvilassa. Olisi siis ollut hyvin aikaa laskea pisteet muutamalla vaihtoehtoiselle lenkille.

Suunnitelma oli näin jälkeenpäin ajateltuna aivan liian kunnianhimoinen. Noin puolet matkasta tuli lopulta vedettyä. Vaikka hanki kantoi niin ei maantienopeuksista voinut kuin haaveilla Nuuksion jylhissä maisemissa.


Ennen lähtöä poseerattiin virallinen lähtökuva ja sitten jännittämään karsinaan. Make huomasi että pari minuuttia ennen lähtöä sykkeet noin 120 eli hyvä pöhinä koneessa.Lähdössä kovinkaan moni ei lähtenyt samaan suuntaan mikä aiheutti hieman huolta. Selvisi, että olivat kiertänyt Siikajärven ja napannut sieltä 18 lisäpistettä suht helposti. Pahus, selvä virhe. No tätä ei onneksi tiennyt vielä tässä vaiheessa ja matka taittui mukavasti kohti ensimmäisiä rasteja.


Ajatus oli että NFC leimaus olisi toiminut niin että pystyn pitämään puhelin suojapussissa, mutta ei live tilanteessa toiminutkaan ja jouduin kaivamaan puhelimen ulos kuoresta. Kännykkäleimauksessa ei kyllä ole samaa hohtoa kuin emitin kanssa. Ärsyttävää sähläystä.


1C, 3E ja 4E löytyivät hyvin. 6B:lla joutui jo hieman hakemaan ja ajatusta sotki rastin läheisyyteen leirietyneet partiolaista. Myös 9B oli alempana rinteessa kuin mitä oletimme. 5H löytyi hyvin ja myös 8E eli kafferasti oli helppo. Onni otti kaffet (taas), maksu mobilepayllä ja matka jatkui kohti 7E.
Tämä kuva taisi olla 7E:lta. Samalla kun minä leimasin niin Make otti jo suuntaa jo seuraavalle. Olimme jo hieman aikaisemmin päättäneet että alkuperäisen suunnitelman voi unohtaa ja suuntasimme 4A:lle ja jätimme 8B:n hakematta. Siitä lähdimme 8D:lle josta päätimme lähteä jo maalia kohti. 4D:lle oli helppo pudotella lampien kautta ja siitä oli helppo jatkaa suon keskellä olevan saarekkeen kautta 5F:lle. Siitä loppu menikin polkua pitkin ja matkalta nappasimme vain 2C:n. Onnille kramppasi molemmat etureidet siihen mallin että päätimme nautiskella maaliin ja jätimme 1B ja 1D rastit hakematta. Niillä onneksi ei olisi ollut mitään merkitystä sijoituksissa joten siinä mielessä oikea päätös.


Taas kerran erittäin hieno reissu, hyvässä seurassa, loistavassa kelissä ja hetkeäkään ei ollut työasiat mielessä. Ainakin kaksi kertaa osuttiin kamera miehen reitille joten lisäillään niitä kuvia sitä mukaan kun saadaan.


Parannettavaa jäi taas - suunnitteluun ja kovenpaa voisi aina vetää. Yhtään haavereita ei tullut pieniä naarmuja lukuunottamatta. Huomattavasti turvallisempaa kuin korttelirastit! Onneksi Jokelle ei käynyt tuon pahemmin.


Tässä versio minkä Make laski jälkeen päin. Tuolla oltais oltu kärkikahinoissa.Tulokset löytyy https://gps-punch.appspot.com/qr/qr/rogtupa?e=5358290615664640 Jos linkki ei toimii niin Nuuksion talvipäivä ja online tulokset. Siellä näkee myös mitä rasteja muut hakivat.


Ehtottamasti ensi vuonna uudestaan. Jos ei muuta niin ainakin saa niin paljon määsyä kun jaksaa syödä!31 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki