Etsi
  • joakimpyttynen

Sano Vanish, kun on aika juostaViikko ennen Karhu-viestiä Hämeenlinnassa on perinteenä juosta lyhennetty Vuorentaan testijuoksu 5,8 km. Startti on Ahveniston koululta ja maali Marssitien varrella hautausmaan ylämäessä. Omalla kohdalla tämä oli kuudes kerta peräkkäisinä vuosina.


Sattumien summana tällä kertaa olin ainoa paikalle tiensä löytänyt osallistuja. Ei mikään optimitilanne juosta testiä, mutta pitihän se juosta ettei jää kirjanpitoon välivuotta. Ei muuta kun alkuverkat koneeseen ja kirmailemaan siis.


Alku lähti ihan mukavan tuntuisesti ja kilsan kohdalla hieman jopa säikähdin onko innoissaan lähtenyt liian kovaa, kun kello piippasi väliajan hieman alle 3.50. Jonkun verran vauhti tasaantuikin, mutta ekat 3 km tuli kaikki alle 4 min/km. Hyvä harppaus siis edellisestä testistä, jossa alkuvauhti oli samoilla fiiliksillä noin 4:20/km.


Neljäs km on ylämäkeen ja se meni hitaammin. Muutenkin tuossa vaiheessa alkaa jo tuntumaan ikävältä. Onneksi nousua seuraa alamäki ja siinä sai vauhdin palautettua. Loppu noin 2 km oli odotetun tuskaista, mutta loppui ajallaan. Ja oli hyvä fiilis juosta, kun pitkästä aikaa vauhdikkaampi juoksu sujui sitä ns. omaa hyvää vauhtia. Loppuaika 5,8 km lenkille oli 23:03, joka on juuri ja juuri alle 4 min/km. Tämä oli kuudesta kerrasta kolmanneksi nopein juoksemani aika, mikä on kyllä ilahduttavaa yksin juostuna. Aina ennen on ollut samanvauhtista kiriapua ympärillä, mikä kyllä auttaa.


Jalassa oli ensi kertaa uudet Altra Vanish kisatossut. Ja täytyy sanoa, että vaikka sovittamatta tilasin ennestään tuntemattoman mallin, niin tuskin olis voinut parempaa valintaa tehdä. Siis ehkä paras kisatossu, millä on tullut juostua. Ja aika monilla oon juossut. Superkevyet, istuu jalkaan täydellisesti ja juostessa tossua ei huomaa lainkaan. Rullaavat vaan alla. Ihan täydelliset. Kaikeksi onneksi Musta Neliön Karhu-tiimistä kolmella on tämä salainen ase käytössä :)


Niin. Karhu-viesti tosiaan juostaan viikon kuluttua. Innoissaan sitä tässä jo odottelee :)


39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki