• Facebook Social Icon

©2019 by Musta Neliö

Tarinamme

Mustan Neliön historia alkaa vuodesta 2010, jolloin kaksi hämeenlinnalaista kuntosuunnistajaa alkoivat pohtimaan, olisiko mahdollisuuksien rajoissa koota oma joukkue Jukolan viestiin. Alkuun pääseminen otti oman aikansa, mutta vuonna 2015 oltiin tilanteessa, että kasassa oli joukkueellinen Jukolaan osallistujia. Joukkueen nimeksi valikoitui Musta Neliö (Kazimir Malevitsin taideteoksen mukaan). Sen enempää teosta analysoimatta voitaneen sanoa, että kyseinen mustalla maalattu neliö voi sisältää mitä tahansa ja toisaalta ei mitään. Näin ollen suunnistusjoukkue Mustan Neliön sloganiksi valikoitui luonnollisesti ”Kaikki ja ei mitään” ja tämä lause koristaa myös edustuspaitojemme selkämystä.

Louna-Jukola 2015 meni heittämällä läpi ja siitä innostuneena päätettiin tehdä Jukolasta perinne. Vuonna 2016 Lappeenrannassa ja 2017 Joensuussa oltiinkin jo kahden joukkueen voimin ja hankittiin edustuspaidat. Hälvälän supikoihin vuonna 2018 muodostui kolme Jukolan joukkuetta sekä uutena yksi Venloihin.

 

Urheiluseuran perustamisen suunnittelu aloitettiin tosimielellä alkuvuodesta 2019, kun tulevaan Kangasalan Jukolaan oli jo 4 Jukolan ja 1 Venlojen joukkue kasassa.

Musta Neliö ry:n perustava kokous pidettiin 25.2.2019 ja samalla päätettiin hakea Suomen Suunnistusliiton jäsenyyttä perustettavalle seuralle.

Kasvu on ollut nopeaa. Jukolan viesti on hieno tapahtuma, joten ei ihmekään, että sinne halutaan lähteä aina uudestaan. Toinen, ja ehkä vielä tärkeämpi seikka on, että Mustan Neliön porukasta on muodostunut tiivis yhteisö, jossa kaikkien on hyvä harrastaa. Jukolan lisäksi on käyty mm. rogaining-tapahtumissa ja polkujuoksuissa ja järjestetty yhteisiä harjoituksiakin. Keväällä 2019 osallistutaan ensimmäistä kertaa joukkueena perinteiseen maantiejuoksuun, Karhu-viestiin. Kuka tietää, mitä kaikkea on luvassa. Se on ainakin varmaa, että into on kova, toimintamuotojen kehittyminen jatkuu ja Mustan Neliön tarina on vasta alkusivuillaan.

 

Tervetuloa mukaan kanssamme kirjoittamaan tuota tarinaa.
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now