Tarinamme

Mustan Neliön historia alkaa vuodesta 2010, jolloin kaksi hämeenlinnalaista kuntosuunnistajaa alkoivat pohtimaan, olisiko mahdollisuuksien rajoissa koota oma joukkue Jukolan viestiin. Alkuun pääseminen otti oman aikansa, mutta vuonna 2015 oltiin tilanteessa, että kasassa oli joukkueellinen Jukolaan osallistujia. Joukkueen nimeksi valikoitui Musta Neliö (Kazimir Malevitsin taideteoksen mukaan). Sen enempää teosta analysoimatta voitaneen sanoa, että kyseinen mustalla maalattu neliö voi sisältää mitä tahansa ja toisaalta ei mitään. Näin ollen suunnistusjoukkue Mustan Neliön sloganiksi valikoitui luonnollisesti ”Kaikki ja ei mitään” ja tämä lause koristaa myös edustuspaitojemme selkämystä.

Louna-Jukola 2015 meni heittämällä läpi ja siitä innostuneena päätettiin tehdä Jukolasta perinne. Vuonna 2016 Lappeenrannassa ja 2017 Joensuussa oltiinkin jo kahden joukkueen voimin ja hankittiin edustuspaidat. Hälvälän supikoihin vuonna 2018 muodostui kolme Jukolan joukkuetta sekä uutena yksi Venloihin.

Virallinen urheiluseura päätettiin perustaa keväällä 2019, kun tulevaan Kangasalan Jukolaan oli jo 4 Jukolan ja 1 Venlojen joukkue kasassa. Musta Neliö ry:n perustava kokous pidettiin 25.2.2019 ja samalla päätettiin hakea Suomen Suunnistusliiton jäsenyyttä perustettavalle seuralle.

Kauden 2020 alusta Musta Neliö liittyi myös Suomen Aikuisurheiluliiton jäseneksi, joten jatkossa edustajiamme voi nähdä myös 30+ vuotiaiden yleisurheilukilpailuissa.

Neliössä on hyvä ja rento meininki. Tervetuloa mukaan.
 

IMG_0277.JPG